Maakt De Citadel Nijmegen compleet?

november 6, 2007
8:00 pmtot10:00 pm

De Waalsprong, de stad en haar nieuwe voorzieningenhart.
In de groene polder recht tegenover het Waalfront, aan “de andere kant??? van de Waal moet over enkele jaren het hart van de Waalsprong verrijzen. Met het monumentale Fort Benedenlent als groen hart wordt op deze locatie een voorzieningencentrum ontwikkeld, dat Nijmegen van stad gelegen aan de rivier nu definitief tot stad rondom de rivier moet maken. Nu de contouren van het stedenbouwkundig plan in grote lijnen vast staat, wordt de vraag actueel wat realisatie van de Citadel voor de stad Nijmegen gaat betekenen. Voor wie zijn de voorzieningen in de citadel bedoeld? Wordt hier een stadshart gebouwd voor de Waalsprong, of wordt de nieuwbouw van waarde voor Nijmegen als geheel? Kunnen we lang gekoesterde ambities van de stad hier gaan realiseren? Maakt de citadel Nijmegen compleet? Onafhankelijke deskundigen nemen het plan voor het nieuwe stadshart onder de loep, de bouwmeesters van de Citadel reageren en vertellen wat er nog te gebeuren staat.
Een debat met o.a. Carel de Reus (Directeur Johan Matser Vastgoed), Huub Kloosterman (Urban Xchange), Hannie Kunst (Wethouder Economie en wijkwethouder Nijmegen-Noord) en Henk Nieuwenhuis (directeur GEM Waalsprong).
Dinsdag 6 november / aanvang 20 00 uur / gratis kaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX / reserveren via 0900-5894636

Een debat op initiatief van de gemeente Nijmegen


  1. Geen reacties

Schrijf een reactie

abonneer op deze feed itunes.gif

Agenda


    • Geen gebeurtenissen
Helaas, de agenda doet het even niet. Zie de algemene agenda van LUX voor de debatten die LUX organiseert, waaronder ook de Ruimte!-programma's.

E-mailnieuwsbriefVul uw e-mailadres in voor een abonnement op de maandelijkse Ruimte!-nieuwsbrief.