De kindvriendelijke stad

juni 11, 2007
8:00 pmtot10:00 pm

(Update op 14 juni 2007: naar aanleiding van het onderstaande debat is het opinieartikel ‘Wie geeft de stad terug aan de kinderen?’, door Marlies Rohmer, in dagblad Trouw gepubliceerd. Het is hier te lezen.)
Het is hoog tijd voor een samenhangend ruimtelijk jeugdbeleid, hoog tijd voor een type stedenbouw in Nederland dat meer recht doet aan de veranderende wensen en behoeften van gezinnen en kinderen. Althans, dat vindt Marlies Rohmer, de architect die in Nijmegen bekend is om haar masterplan voor het Dobbelman-terrein. Zij presenteerde in het recent verschenen Bouwen voor de next generation (NAi Publishers) een brede, op de praktijk toegesneden analyse van stedenbouw, waarin uiteenlopende maatschappelijke ontwikkelingen zoals de beleveniseconomie, veranderende gezinsverhoudingen en nieuwe onderwijsvormen zijn ge??ntegreerd. Het boek mondt uit in een pleidooi voor een ander type stedenbouw dat Rohmer ook in LUX zal afsteken. Maar hoe kindvriendelijk is Nijmegen nu eigenlijk? Een debat over kindvriendelijke stedenbouw, met behalve Marlies Rohmer o.a. Lia Karsten (sociaal geograaf, auteur Stadskinderen).
Maandag 11 juni / aanvang 20 15 / gratis toegangskaarten verkrijgbaar aan de kassa van LUX (reserveren 0900-5894636)
In samenwerking met Spectrum (www.spectrum-gelderland.nl). Mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur


  1. 1 Pingback op 14 Jun 2007 om 10:23 am


Schrijf een reactie

abonneer op deze feed itunes.gif

Agenda


    • Geen events
Ga naar de volledige agenda

E-mailnieuwsbriefVul uw e-mailadres in voor een abonnement op de maandelijkse Ruimte!-nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen