juni 22, 2007
8:00 pmtot10:00 pm

Nederland beschikt over een schat aan architectonische schoonheid. Ieder jaar wordt deze schoonheid speciaal onder de aandacht gebracht op de Dag van de Architectuur. Deze dag, die over een weekend wordt uitgesmeerd, kent steeds een ander thema. Gebouwen en locaties die bij dit thema passen, openen tijdens dat weekend de deuren voor het grote publiek. De Dag van de Architectuur is daarmee h??t evenement voor iedereen die wil kennismaken met en genieten van de architectonische pracht die ons land rijk is.

Dit jaar staat de Dag van de Architectuur in het teken van het thema ‘Tijdelijk verblijf’. Rond dit thema organiseert het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) in samenwerking met de BNA Kring Nijmegen diverse activiteiten. Meer dan 20 architecten en kunstenaars ontwierpen na een oproep van het ACN op schaal 1:1 een tijdelijk verblijf.
De verblijven zijn zeer verschillend en verrassend van vorm. Namen van verblijven zijn bijvoorbeeld Woonbox, Oxygen tent, Fuik, Java-hoogwater-hut, Forever Home, Peepshow, B(H)uis, Slakkenspoor en Airdrop Shelter.

Aan de vooravond van de Dag van de Architectuur, vrijdag 22 juni om 20.00 uur in het ACN, neemt Storyteller Raymond den Boestert u mee langs diverse tijdelijke verblijven. In zijn verhaal laat hij zich inspireren door de tijdelijke verblijven die architecten en kunstenaars hebben gerealiseerd. Aansluitend is er een borrel.

Meer informatie:
Architectuurcentrum Nijmegen
Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA


  1. Geen reacties

Schrijf een reactie

abonneer op deze feed itunes.gif

Agenda


    • Geen gebeurtenissen
Helaas, de agenda doet het even niet. Zie de algemene agenda van LUX voor de debatten die LUX organiseert, waaronder ook de Ruimte!-programma's.

E-mailnieuwsbriefVul uw e-mailadres in voor een abonnement op de maandelijkse Ruimte!-nieuwsbrief.