juni 23, 2007
10:00 amtot5:00 pm

Nederland beschikt over een schat aan architectonische schoonheid. Ieder jaar wordt deze schoonheid speciaal onder de aandacht gebracht op de Dag van de Architectuur. Deze dag, die over een weekend wordt uitgesmeerd, kent steeds een ander thema. Gebouwen enafbeelding-1.png locaties die bij dit thema passen, openen tijdens dat weekend de deuren voor het grote publiek. De Dag van de Architectuur is daarmee h??t evenement voor iedereen die wil kennismaken met en genieten van de architectonische pracht die ons land rijk is.

Dit jaar staat de Dag van de Architectuur in het teken van het thema ‘Tijdelijk verblijf’. Rond dit thema organiseert het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) in samenwerking met de BNA Kring Nijmegen diverse activiteiten. Meer dan 20 architecten en kunstenaars ontwierpen na een oproep van het ACN op schaal 1:1 een tijdelijk verblijf.
De verblijven zijn zeer verschillend en verrassend van vorm. Namen van verblijven zijn bijvoorbeeld Woonbox, Oxygen tent, Fuik, Java-hoogwater-hut, Forever Home, Peepshow, B(H)uis, Slakkenspoor en Airdrop Shelter.

Op de Dag van de Architectuur, zaterdag 23 juni van 10.00 tot 17.00 uur, worden de tijdelijke verblijven op diverse locaties in/rond het centrum van Nijmegen tentoongesteld. Daarnaast stellen diverse architectenbureaus van 11.00 tot 14.00 uur hun deur open voor het publiek. U kunt architecten, tekenaars en maquettebouwers aan het werk zien en vrijblijvend uiteenlopende vragen stellen. Het ACN heeft langs de tijdelijke verblijven en bureaus een fietsroute uitgezet. U kunt deze route op 23 juni bij het ACN ophalen of t.z.t. bekijken op de website.

In het ACN is van 23 juni t/m 29 juli een overzichtstentoonstelling van ontwerpschetsen, achtergrondteksten, foto???s en een aantal gerealiseerde tijdelijke verblijven te zien.

De Nijmeegse architect Wim Kol zal op het plein voor LUX een demonstratie-cabine tentoonstellen. In de cabine wordt het filmpje ‘de Nieuwe Tijd’ gedraaid.

Meer informatie:
Architectuurcentrum Nijmegen
Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA


  1. Geen reacties

Schrijf een reactie

abonneer op deze feed itunes.gif

Agenda


    • Geen gebeurtenissen
Helaas, de agenda doet het even niet. Zie de algemene agenda van LUX voor de debatten die LUX organiseert, waaronder ook de Ruimte!-programma's.

E-mailnieuwsbriefVul uw e-mailadres in voor een abonnement op de maandelijkse Ruimte!-nieuwsbrief.